0 produse in cos | Utilizator neinregistrat
» Cauta in farmacie
» Categorii produse
» Top Vanzari
» Filtre tigari TARGUARD
» Essentiale N-Forte
» PIASCLEDINE 300 mg
» OSCILLOCOCCINUM GLOBULE
» Aspenter 75 mg
» IBUPROFEN 200 MG
» Antinevralgic - P
» Fervex pulb.plic x 8 (ADULTI)
» PARASINUS
» Comprese 10/8
Comanda minima
50 RON
Antidiareic
13.95 LEI
TVA inclus
PE STOC
Producator : DACIA PLANT P.F
Gramaj : 60 cp
Cand ajunge la mine ?
  • in Bucuresti - termen mediu : 36 de ore
  • in tara - 2 - 5 zile ( transport prin curier )
Cumpara Antidiareic

Diareea se defineşte ca fiind un număr mai mare de scaune (peste 3/zi) de o consistenţă scăzută sau apoasă. Diareea poate avea cauze infecţioase, microbiene sau virale (infecţie cu bacil dizenteric, vibrion holeric, rotavirus, etc.) sau cauze datorate greşelilor alimentare (asocieri nepotrivite de alimente, consumul mare de dulciuri, grăsimi, alimente fermentate,etc). Remediile din plante medicinale se adresează ambelor situaţii, respectiv au în compoziţie substanţe active antimicrobiene şi astringente.

 

Compoziţie

Coada racului (Potentilla anserina) - 100mg
Este o plantă care creşte în aproape toată emisfera nordică şi în America de Sud. Una dintre cele mai importante proprietăţi ale plantei o reprezintă efectul antidiareic, determinat de acţiunea astringentă. Coada racului scade durerea şi spasmul. Este folosită în colici abdominale si/sau reno-urinare, tulburări menstruale şi gingivite.

Coada şoricelului
(Achillea millefolium) - 100mg
Creşte în cantităţi mari pe câmpii şi drumuri înguste de ţară, pe la margini de păduri şi de lanuri de cereale. Florile sunt albe sau trandafirii şi au un parfum aromatic, acrişor. Coada-soricelului este numită în vechile cărţi despre plante medicinale şi „leacul tuturor relelor”, deoarece poate fi folosită acolo unde orice alt remediu pare a fi de prisos. Datorită forţei sale depurative, planta are efect de indepărtare a diferitelor boli care s-au instalat în organism de ani de zile. Puţine plante se pot compara cu aparent banala Coada şoricelului în tratarea rănilor deschise, cistitelor şi diareelor hemoragice ori a diferitelor afecţiuni inflamatorii. Blând ca acţiune, extrem de eficient şi cu un spectru larg de acţiune, Coada şoricelului este o plantă extrem de utilă în „farmacia”naturii. Compoziţia chimică: ulei volatil (cineol, borneol, pinen, limonen, cariofilen, azulen, achileina), acid achileic, acizi organici (formic, acetic, proionic, valerianic), o recomandă ca dezinfectant şi antibiotic redutabil.

Propolis
- 100mg
Denumirea de propolis vine din limba greacă şi, într-o traducere aproximativă, ar însemna “partea din faţă a cetăţii”. De ce această denumire? Pentru că albinele care produc această substanţă o folosesc pentru consolidarea, căptuşirea şi izolarea stupului, care devine astfel o adevărată cetate. Propolisu,l în contact cu apa din precipitaţii, se întăreşte şi devine dur şi impermeabil ca piatra, nepermiţând umezelii să pătrundă în stup. Apoi, propolisul este un antiseptic foarte puternic, anihilând bacteriile, ciupercile parazite şi chiar virusurile, creînd un mediu aproape perfect steril. Atunci când pătrunde în stup un prădător, cum ar fi rozătoarele mici, acesta este ucis de veninul albinelor şi apoi este învelit în ceară şi propolis, împiedicând astfel descompunerea lui şi infectarea mediului ambiant.
De fapt, propolisul este un extract din mugurii arborilor (în special din mugurii de plop, dar nu numai), care este cules şi prelucrat de albine primăvara devreme. Este un produs de origine vegetală, care păstrează multe din proprietăţile plantelor din care a fost obţinut, fiind îmbogăţit însă cu anumite substanţe secretate de albine. Rezultatul este un cicatrizant, un regenerativ, un antiseptic, un reglator hormonal şi un stimulent imunitar de excepţie.

Stejar
(Quercus robur) - 100mg
Este un arbore din zona temperată, înalt, cu ramuri puternice, noduroase, coroană largă şi bogată. Scoarţa sa este folosită în vindecare deoarece conţine cantităţi mari de taninuri şi substanţe astringente antidiareice.

Răchitan
(Lythrum salicaria) - 100mg
Denumirea sa ştiinţifică este Lythrum salicaria, "lythron" însemnând în greaca veche "pătate de sânge", nume legat de faptul ca răchitanul era folosit de soldaţii greci şi romani pentru cicatrizarea rănilor sângerânde, pe care le vindecă în mod spectaculos. În popor, mai este cunoscut şi ca "Iarba zânei" sau "Floarea zânei", fiind considerată plantă magică. Pusă în scăldătorile copiilor, se credea că îi apără de deochi şi îi ajută să crească voinici. Petalele florilor sale, ţinute la brâu, stimulează fertilitatea tinerelor femei, iar pe bărbaţi îi apără de ispitele ielelor. În medicina populară romanească, răchitanul este un leac de prim ordin pentru tratarea diferitelor forme de paralizie ("poceală"), pentru oprirea hemoragiilor menstruale prelungite ("rânduri rosii"), pentru combaterea infectiei colonului ("cufureala") sau pentru cicatrizarea ranilor ("iarba de oblojeala"). Prin compoziţia chimică: 7–18% taninuri galice, antocianozide, flavone, mucilagii, acizi graşi, ceruri, fitosteroli, ulei volatil, carotenoide, vitamina C, glucide simple (glucoză, fructoză), fier, este o planta astringenta exceptionala in dereglarile functiei intestinale, ca astringent-antidiareic.

excipienţi
: Lactoză, Celuloză microcristalină, Aerosil

 

Acţiuni

antibacterian, antiviral, antispastic, astringent, antiinflamator, regenerator.

 

Indicaţii

sindrom dispeptic gastro-intestinal, boală diareică acută, enterocolită acută şi cronică, colită de fermentaţie sau de putrefacţie.

 

Administrare

Adulţi şi copii peste 14ani: de 3 ori pe zi câte 1-2 comprimate.
Copii cu vârste între 7-14 ani: de 3 ori pe zi câte ½ -1 comprimat, în funcţie de vârstă şi greutate.
Copii sub 7 ani: conform sfatului medicului.

 

Contraindicaţii

nu exista contraindicaţii absolute.
Gravidele, lehuzele şi copii sub 7 ani vor folosi produsul conform sfatul medicului.

» Intra in cont
Username:
Parola:
am uitat parola
cont nou
» Cosul de Cumparaturi
Cosul este gol

Transport produse farmacie online
» Producatori
Vezi cautarile